woensdag 5 december 2012

De laatste loodjes

 

Morgen, 6 december, is de grote dag. De oversteek gaat beginnen. We zijn echt niet de enige, een enorme armada van schepen vertrekt.
Het weerbeeld voor de komende dagen ziet er goed uit en wat je onderweg tegenkomt moet je maar afwachten. Gelukkig kunnen we met de radio weerberichten binnenhalen en eventueel onze koers aanpassen. Statistisch gezien is dit een rustige periode met een stabiele noordoosten wind.

Het is ongeveer 2000nm varen naar Suriname, hetgeen overeenkomt met 3600km. We zijn er klaar voor, er is voldoende diesel aan boord, de watermaker doet het weer en de voorraad kasten puilen uit. Het moet dus lukken.

Natuurlijk hebben we wel een beetje "vertrekstress" maar ik denk dat iedereen daar wel last van heeft.


Samen met Jacques van de Mathiba hebben we de watermaker helemaal uit elkaar gehaald. De O-ringen vervangen, die in het hart van het apparaat zitten, waarna we alles weer in elkaar hebben gezet. Nu loopt het weer als een zonnetje. (Als dat in Suriname nog steeds het geval is dan ben ik pas echt blij.)

 
Na nog een laatste afscheids borrel in Club Nautico, waar de hele Nederlandse club aanwezig was, werd het tijd om werkelijk te gaan.


Als je wilt weten hoe vertrekstress er uit ziet........ ;-))


Zo dus ongeveer...

 
 

3 opmerkingen:

 1. We volgen jullie nog steeds! wat een prachtig leven zo! Beter dan in dit koude suffe land vol wind, sneeuw en hagel. Blijf genieten en ik zal aan jullie denken de komende 2 wkn..... xx ook van Robbert, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bepvanderwin=jngaard9 december 2012 om 14:53

  Heb alles gelezen heel spannend zal blij zijn als jullie veilig in suriname zijn.ik hou van jullie goede reis wees voorzichtig dikke pakkerd kus kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heyyyy Ellen, je ziet eruit of je nog heel veel kunt hebben !!ofwel geweldig!!!!!! Niels

  BeantwoordenVerwijderen