vrijdag 21 februari 2020

Acapella on the road - Weer onderweg naar het Noorden
De laatste weken op het Zuideiland zijn we langs de Oostkust, Dunedin, Moeraki, Oamaru, Ashburton, via de Hamner Springs doorgestoken naar de Westkust. In feite maken we een acht (8) over het eiland en hopen alle highlights te zien.In Dunedin, zijn we naar de Royal Albatross Colony gereden. Het is bijzonder om deze prachtige vogels te zien vliegen en broeden. De spanwijdte hun vleugels kan wel  3 meter zijn.


Via Moeraki, waar hele grote ronde keien op het strand liggen - het lijken wel knikkers-  zijn we naar de Blue Eyed Pinguïns in Oamaru gaan kijken.


Overdag zijn de pinguïns niet aanwezig, maar in de avond als het donker is komen ze één voor één weer aan land.


We stonden in een Holiday Park aan het water en onder het keuken gebouwtje waren de nesten van een aantal pinguïns.


Overdag zijn de volwassen beestjes voer aan het verzamelen en rond 22.00 uur komen ze weer terug om hun babies te voeden. De kleintjes stonden al piepend te wachten tot de moeders thuiskwam.


Erg aandoenlijk. (Om de diertjes niet al te veel te stressen konden we niet flitsen. De volwassen beestjes zijn ongeveer 20 tot 30 cm groot )


In Ashburton waren we uitgenodigd door Marc en Anne om bij hen te komen eten en logeren. Marc is een oude vriend en danspartner van onze skivriendin Alette. Hij werkt en woont al meer dan 20 jaar in Nieuw Zeeland en heeft een goed lopend kappersbedrijf. Mac&Maggie
We hebben genoten van hun gastvrijheid en goede tips t.a.v het vervolg van onze reis. Ons plan was om via Arthurs pass door te steken naar de Westkust, maar door de vele regen die daar viel raadde Anne ons aan om via Hanmer Springs te rijden. "Het is daar prachtig".


De volgende dag zaten we in de Hanmer Springs Hot pools te genieten van alle verschillende baden met sulfiet, magnesium en weet ik veel wat nog meer voor mineralen.
Op het nieuws zagen we alle overstromingen en wegafsluitingen aan de zuid westkust en waren blij dat we daar niet zaten.

Martins verjaardag hebben we uitgebreid gevierd in Nelson, waar we in het Quest Hotel twee dagen een suite hadden geboekt.


Via de Pancake Rocks in Punakaiki zijn we naar het Abel Tasman park gereden.


In het park zijn we eerst met de watertaxi langs de kust omhoog gevaren, via allerlei baaitjes, zeehonden en rotsformaties en terug hebben we een prachtige wandeling gemaakt door het bos langs watervallen en stranden.

Inmiddels zijn we weer op het Noord eiland, onderweg naar de boot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten