zondag 12 januari 2020

UPDATED Acapella down under


Sinds kerst zijn we al constant 'on the road'. Soms is het lastig om het blog te updaten aangezien dit alleen op de laptop kan. Voorheen had ik ook een app ter beschikking en kon ik e.e.a al op mijn telefoon of iPad voorbereiden maar helaas heeft Google de app niet bijgewerkt en toegankelijk gemaakt voor ios 13.


Laten we maar even bij het begin beginnen. Kerst hebben we bij Naylene gevierd. Zij werkt in Whangarei Town Basin, waar we met de boot liggen en ieder jaar nodigt zij alle zeilers bij haar thuis uit om gezamenlijk kerst te vieren. Zij is 'crazy' van kerst en haar huis is van onder tot boven, binnen en buiten, volledig versierd. Je weet niet waar je moet kijken.


Het huis van Naylene en haar man Phil staat op een heuvel omgeven door bomen op ongeveer 40 min rijden van Whangarei.

Wij hadden al eerder het genoegen om in de 'Hide Out' -zo heet hun huis- te logeren en ook deze keer had Naylene gevraagd of we kerstavond al konden komen. We konden dan blijven slapen en de volgende dag helpen met de voorbereidingen van het 'event'.
Uiteindelijk waren we zeker met 50 zeilers, die allemaal eten en drinken hadden mee genomen. Het werd een enorm gezellig bacchanaal.


De dag na kerst hebben we gebruikt om de boot op orde te maken en alle voorbereidingen te treffen voor onze vlucht naar Sydney en de daaropvolgende road trip naar het Zuid Eiland van Nieuw Zeeland.

Tot op het laatste moment bleef het spannend of we wel of niet naar Australië zouden vliegen i.v.m de bosbranden, ontstaan door de aanhoudende droogte. De beelden die je op de televisie ziet waren erg verontrustend. Zowel de Jonas als de Eye Candy verzekerden ons dat het veilig was om te komen.


Om heel eerlijk te zijn hebben we niet of nauwelijks iets mee gekregen van de enorme ramp die zich in het land voltrekt. Een dag was het een beetje heiig vanwege de rook, verder hebben we er niets van gezien.


We kwamen met regen aan in Sydney. Eerst twee nachtjes in een hotel en daarna ingescheept op de Jonas, de boot van onze vrienden Hannie en Jacob.


De Jonas lag geankerd in Rosebay waarvandaan je een schitterend uitzicht had op het beroemde Opera House en de brug.


Ook Cindy en Geert van de Zensation die op de terugweg van België naar NZ waren hebben een tussenstopje gemaakt in Sydney om daar Oud en Nieuw te vieren.

Het was super gezellig. Met de 'Hop on, Hop off bus' hebben we een City Tour gedaan, veel gewandeld en het beroemde Bondi Beach bezocht. Hannie heeft olie bollen gebakken, we hebben veel gedronken en heel veel gelachen.


Ook  hadden we een koffie afspraak met John en Jolanda van de JoHo, die we een paar jaar geleden in New York hebben ontmoet. Zij zijn inmiddels weer terug in Nederland, de boot is verkocht. Ze hebben nu 5 maanden een sabbatical en maken vliegend en met de auto een rondreis door Japan, Australië en Nieuw Zeeland.


Tenslotte zijn we met de trein naar Kiama gereden, ongeveer 2,5 uur naar het westen vanaf Sydney. In Kiama hebben we bij Andrew en Clare gelogeerd van de Eye Candy. Vrienden die we al heel lang kennen en die we nu eindelijk eens in hun privé omgeving konden meemaken.
Het was zo gezellig dat we er geen moment aan gedacht hebben om foto's te maken.

Het vuurwerk in Sydney is zeker spectaculair. (Helaas is dat bijna niet te vangen op een foto.)
De omstandigheden om de oudejaarsavond te vieren waren ook bijzonder. In Rosebay lagen we nog relatief rustig. daar zijn maar twee boten van hun anker geslagen. In een baai om de hoek, Farm Cove, zijn tientallen boten van hun anker geslagen of gaan krabben. Er stond ook een enorme klap wind. wij hebben 37.2 knopen gemeten.
Ieder jaar opnieuw word je gewaarschuwd om zoveel mogelijk fenders buiten te hangen omdat het zo druk is op het water. (Vergelijk het met de drukte op Koningsdag in de grachten van Amsterdam)

Na een week Australië, zijn we terug gevlogen naar Auckland, waar we met BEN direct aan onze road trip zijn begonnen. Hierover volgende week meer.......2 opmerkingen:

  1. Wil en ik wensen jullie een voorspoedig 2020. Elke keer staan we weer versteld van jullie avonturen. Ga zo door en laat ons mee genieten.
    Groeten

    Carel en Wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van ons ook een mooi jaar met veel reizen over land, water en in de lucht. Tot ziens ergens in New Zealand.

    BeantwoordenVerwijderen