zondag 15 december 2019

Acapella on the road


Toen we van een huis op een boot gingen wonen vroeg dat enige aanpassingen. Nu we van een boot, tijdelijk, in een auto gaan wonen vraagt dat nog meer aanpassingen. De ruimte in de auto is erg beperkt. De ruimte die we hebben in Ben is ongeveer net zo groot als onze slaapcabine in de Acapella. Volgens mij noemen ze dit 'downsizing'.

Het is heel leuk om weer iets nieuws te ondernemen en de beperkte ruimte is eigenlijk alleen maar een uitdaging. We hebben al een aantal aanpassingen gemaakt, waardoor het leven in de bus toch gemakkelijker wordt.


Ellen is heel handig met de naaimachine en zij heeft twee tenten gemaakt.


Een aan de achterkant en een soort voortent. De tent aan de achterkant is heel handig als je je wilt omkleden, wassen of andere momenten waar je wat privacy bij nodig hebt. Ook kan het straks als een klamboe dienen in geval de muskieten aanvallen.


De voortent, geeft schaduw, houdt de regen een beetje tegen en maakt onze leefruimte iets groter.
Voor niet al te veel geld en met hele simpele middelen hebben we de oppervlakte van Ben bijna verdubbeld.We hebben nieuwe matrassen gekocht, een gammel tafeltje vervangen, de auto opnieuw ingericht,  en wat technische dingen laten doen (o.a. de airco laten repareren). Nu willen we alleen nog een service accu in de auto plaatsen. We kunnen dan ook klein elektrische apparatuur gebruiken zonder dat we bang hoeven te zijn, dat we start accu leegtrekken. Dit is nog even een projectje.

Kamperen is heel gemakkelijk in Nieuw Zeeland. Onze auto is 'Self Contained'. Dit betekent dat we een toilet aan boord hebben en tenminste drie dagen in het wild kunnen kamperen terwijl we met water en afvalwater helemaal zelfvoorzienend zijn.


De meeste campings zijn super goed geoutilleerd, met volledig ingerichte gemeenschappelijke keukens, wasmachine's, douches en toiletten. Overal is het schoon en de campers houden het doorgaans ook goed schoon.


Inmiddels zijn we drie keer met Ben op stap geweest en we denken dat we er wel klaar voor zijn. (Zie het filmpje hieronder)


Eerst vliegen we volgende week naar Sydney waar we oud en nieuw gaan vieren aan boord van de Jonas, met onze vrienden Hannie en Jacob. We blijven maar een weekje in Australiƫ, want dat is lang genoeg om ons NZvisum weer voor drie maanden te verlengen. Als we dan terug zijn rijden we gelijk door vanaf Auckland in de richting van het Zuid Eiland.

We hebben min of meer al een idee over de route die we willen rijden en er valt hier genoeg te zien.

Van een aantal lezers weten we dat ze ook in NZ zijn geweest. Wij zouden het heel leuk vinden om van jullie je top 3 plekken/aanbevelingen te krijgen van plaatsen die we echt moeten bezoeken.

sy.acapella@gmail.com

1 opmerking:

  1. Doubtful sound juist ipv milford die is te toeristisch. Paardrijden bij Invercargill. Ik kan je het adres geven. Dunedin, naar het schiereiland, tuin van het kasteel is zeer de moeite en ook leuk tea in the ballroom! Ik weet er nog wel een paar, laat maar weten.

    BeantwoordenVerwijderen