zondag 19 november 2017

HuahineZo'n 100nm (180km) ten noord westen van Tahiti ligt het eiland Huahine. Eigenlijk zijn het twee eilandjes die door middel van een brug met elkaar verbonden zijn. Nui en Iti, de grote en de kleine.


Huahine heeft ons hart gestolen, wat een heerlijk eiland. Je stapt als het ware 30 jaar terug in de tijd. Het roept bij ons een beetje het Bonaire gevoel op, rustig en ongecompliceerd.


Rondom de beide eilanden is een koraal rif, vol met weer kleinere eilandjes, zogenoemde motu's, waarachter het prachtig snorkelen is. Het water, blauwer dan blauw, is zo helder dat je moeiteloos op 10 meter diepte de bodem kunt zien.


We hebben het eiland zowel op de fiets als op de scooter verkend. De fietstocht ging heel voorspoedig, mooi asfalt en over het algemeen vrij vlak. Er zijn, verspreid over het hele eiland zo'n dertig archeologische plaatsen, waar je zo langs kunt fietsen. Het stelt niet zo veel voor, maar het is altijd interessant om 'oude stenen' te bekijken.


In de lagune worden met natuurlijke 'fishtraps'  kleinere vissen gevangen. De vissen kunnen er gewoon in en uit zwemmen, maar eenmaal binnen gaan ze op één of andere manier niet meer naar buiten.


Op heel veel eilanden in Frans Polynesië en dus ook op Huahine, vind je 'heilige' blauwogige alen. (Waarom ze heilig zijn weten we niet, het komt voor uit de plaatselijke mythologie) Ze zijn in ieder geval groot en glibberig


Halverwege onze fietstocht kwamen we een bord tegen.


Wat doen we, doorgaan of omkeren? Uiteindelijk hebben we het deels fietsend, meest lopend gered.
De keer daarop met de scooter is het helemaal niet gelukt. Dat ding kwam niet vooruit.

Het drankje hadden we in ieder geval verdiend.


Ook weer tijd voor wat klusjes. (Het houdt nooit op ;-). Er moest iets gebeuren aan de antenne van de korte golf radio, die gemonteerd zit op de achterstag en er is maar één manier om daar bij te komen.


Het onder water schip moest ook nodig schoongemaakt worden, met name de propeller. Gelukkig zijn dat soort klusjes  geen straf.


In het dorpje Fare, waar we voor de deur liggen is het iedere ochtend heel gezellig. Overal kraampjes met fruit, groente en verse tonijn. De bakker heeft heerlijk vers stokbrood en tompouces. Iedereen die je tegenkomt op straat is enorm vriendelijk en begroet je met 'Iaorana' (spreek uit als 'joraana') of 'Bon jour'.
Er is één behoorlijk grote supermarkt waar ze van alles hebben, er zijn een paar eettentjes, bij de Yacht club hebben ze 3 x per week happy hour, je kunt heerlijk op het strand liggen, zwemmen, wandelen, fietsen en genieten.


Wie weet, wellicht gaan we hier ooit nog wel eens wonen. Ons huisje hebben we al gevonden ;-))Geen opmerkingen:

Een reactie posten