donderdag 14 september 2017

Terug op de boot

Na 6 weken Nederland was het weer heerlijk om terug te gaan naar ons eigen drijvende huis. Het is wel lang vliegen, via Los Angeles naar Tahiti, maar het eerste stuk mochten we bij de KLM in de Business Class, wat op zich al een feestje is. Het tweede stuk was aan boord bij Air Tahiti waar we twee hele rijen ter beschikking hadden. Ook niet verkeerd dus.

De Acapella lag er goed bij, een beetje vies weliswaar, maar nauwelijks aangroei aan de onderkant. De water temperatuur is blijkbaar niet al te hoog, waardoor algen minder gemakkelijk groeien.


We waren nog geen 36 uur op het eiland en alweer betrokken bij een 'dock party'. Steve en Lilli van de Liward laten hun boot voor een half jaar hier achter en gaan weer terug naar huis. Alle voorraden moesten worden opgemaakt en ze hadden iedereen op de steiger uitgenodigd op te komen helpen, met opeten en opdrinken.

Voor Steve een prima gelegenheid om tegelijkertijd weer een optreden te verzorgen van 'Kahui and the Cruisers, wat in dit geval alleen Steve en Martin in hield. Er kwam ook nog een lokale meneer met een gitaar meespelen en zo ontstond er een erg leuke jam session.

De marina waar de boot lag is niet zo gezellig dus we zijn de volgende dag gelijk vertrokken naar de City Marina, die midden in de stad ligt op loopafstand van alles. Hier kregen we bezoek van de bemanningen van de Zensation en de Bella Ciao, die we nog kennen uit Bonaire. Cindy, Geert, Reinhilde en Frits. Na eerst gezellig geborreld te hebben op de Acapella zijn we met z'n zessen gaan eten bij de Roulottes.

Ervoor

Hier op het eiland rijden heel veel 'foodtrucks' rond. Rijdende restaurantjes, je ziet ze overal langs de de kant van de weg. Iedere avond komen deze Roulotes bij elkaar op een plein vlak bij de haven. Het hele plein wordt elke avond in mum van tijd omgetoverd tot een groot open lucht food festival. Iedere truck heeft zijn eigen specialiteit, hamburgers, vis, chinees, combinaties, je kunt van alles krijgen en de kwaliteit van het eten is voortreffelijk.
Erna
Even een kijkje in de keuken

Natuurlijk moesten er ook de nodige klussen gedaan worden. Vanuit Nederland hadden we allerlei reserve onderdelen meegenomen en er stond voor iedere dag een klus op het programma. De laatste klus was de watermaker. Dit zouden we wel op Moorea kunnen doen, een eiland 15 mijl verderop, want daar lig je in een baai op open water. De watermaker vind het prettig om schoon zee water tot zich te nemen. Nadat ik de nieuwe onderdelen geĂŻnstalleerd had en de machine weer opgestart, bleek er ergens een lek te zitten. Helaas een scheurtje in de eind kap van het membraan. Zes weken stilstand en uitgedroogd. Tja, hier wordt ik niet blij van, maar ja het is niet anders, er zijn ergere dingen in de wereld.

Een geluk bij een ongeluk dat wij naar Moorea zijn gegaan, want daar kwamen we Hanny en Jacob van de Jonas weer tegen, die daar met een kapotte motor lagen. Na de eerste nodige morele support hebben we een plan gemaakt om hen daar weg te krijgen. Wij moesten toch ook weer terug naar Tahiti en hebben de Jonas, letterlijk en figuurlijk, op sleeptouw genomen. In Tahiti aangekomen stonden al de nodige hulptroepen klaar om te helpen de boot af te meren. De hele sleep en hulp actie ging precies zoals gepland. We hadden natuurlijk al ervaring met het slepen van de Jonas ;-)

1 opmerking:

  1. Heerlijk om te lezen dat alles naar omstandigheden goed gaat bij jullie, Martin heeft wel een coole uitstraling met de basgitaar.en Ellen ziet er nog steeds hetzelfde uit als de laatste keer dat we haar zagen ( hoe lang is dat al geleden ? )hier alles ok Huis verkocht en gaan wat kleiner bouwen in de buurt en er is ook een nieuwe huisgenoot ,genaamd Joy een heel vrolijke meid op 4 poten met de looks van Rakker uit de film. Heel veel liefs voor jullie allebei đź’‹đź’‹

    BeantwoordenVerwijderen