maandag 28 augustus 2017

6 weken Nederland

Half juli,  leek het er even op dat mijn moeder het weekend niet zou overleven. Na twee weken ziekenhuis mocht ze weer naar huis.

De eerste week thuis, hebben we een  gecombineerd "afscheid" feest en verjaardag van mijn zuster georganiseerd voor de hele familie. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen, broers en zusters, neven, nichten, iedereen was er, en het was reuze gezellig.
Oma met haar kleinkinderen en achterkleinkinderen

Inmiddels kunnen we melden dat m'n moeder weer helemaal, voor zover mogelijk op haar leeftijd, is opgekrabbeld.
Volgende week gaat ze met de buurvrouw met de caravan naar een camping op de Veluwe. Ze is toe aan vakantie. 

De eerste paar weken in Nederland bestonden voor ons voornamelijk uit zorgtaken, maar gelukkig konden we hier en daar, in een verloren uurtje afspraken maken met familie, vrienden en kennissen. 
We hebben de verjaardag van onze Jannie gevierd, zijn in Anna Paulowna geweest bij Anneke en Jeroen die daar hun B&B De Waard runnen.

Met onze zeilvrienden, tevens vertrekkers van ons eerste uur, hebben we bijgepraat en geluncht, bij Marina Muiderzand.
                         Gerard&Lies, Sylfer.                                                     Akke&Jacques, Mathiba

Natuurlijk mocht een bezoek aan Venhuizen, waar Gerrit en Yola wonen, niet ontbreken. Na een heerlijke lunch even een bezoek aan de Buyshaven waar Gerrit's 'nieuwe' boot, de Bonte een Warder 25 ligt.

Ook de familie van Ellen wilden we niet overslaan. Nichtje Tessa en haar vriend Quintin, hadden de hele club uitgenodigd om te komen barbecue├źn in de tuin van hun nieuwe huis in Amsterdam. Een mooie gelegenheid om iedereen weer even te zien. 

Nu denken jullie natuurlijk dat we alleen maar gefeest hebben tijdens ons verblijf hier ;-)) Niets is minder waar. Er moest ook geklust worden, niet alleen in en om het huis van mijn moeder maar ook bij m'n dochter, waar echt het nodige opgeknapt moest worden. 
De mannen in witte pakken. Asbest sanering

Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een midweek met onze kinderen en kleinkinderen in een gehuurde  motorboot -een Aquanaut 12.50- een mooie tocht door Friesland gemaakt. 
                             Asha                                                       Bardo                                    Bodhine


Onze taak zit er voorlopig weer op. Met een gerust hart gaan we van de week weer terug naar de Acapella op Tahiti.  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten