dinsdag 14 februari 2017

Update

Er is zoveel gebeurd de afgelopen weken, dat we het bijna niet meer kunnen bijhouden.


Allereerst hebben we alle formaliteiten afgehandeld om door het Panamakanaal te gaan. Eigenlijk stelde dit niet zoveel voor. Het was zeker niet de moeite waard om een agent in te schakelen. Je registreert je via internet. Je maakt een afspraak om gemeten te worden. Wanneer de meting achter de rug is ga je met de benodigde papieren naar de bank en betaal je. Een paar uur nadat je betaald hebt kun je bellen met het schema bureau en van hen krijg je een datum voor de doorvaart. Dit alles neemt een paar dagen in beslag, maar dan ben je ook helemaal klaar.

Dat opmeten is een serieuze aangelegenheid. Na twee keer meten kwamen we, op papier, tot 48,5 voet.

Doordat e.e.a toch sneller verliep dan we zelf gepland hadden konden we nog snel even naar Nederland vliegen voor een verrassingsbezoek aan onze vrienden Marco en Janny die op 28 januari 40 jaar getrouwd waren. Ook konden we aanwezig zijn bij een surprise party van Anneke die 55 werd.
Onze kleindochters Asha en Bodhine met Oma Elle

Natuurlijk hebben we heerlijke, maar ook koude dagen doorgebracht met familie en vrienden.
Van +30 naar -2

Februari is voor ons de maand van de verjaardagen.
Even een selfie met onze kleinzoon Bardo

Op 7 feb, mijn verjaardag, zijn we weer terug gevlogen naar Panama om ons voor te bereiden op de doorvaart. De vlucht was zeer speciaal door dat onze lieve vriendin Caroline, het 'zusje' van Ellen, purser was aan boord.

Ontbijt aan boord van de Acapella

De dag nadat Caroline vertrok, zijn wij aan boord gestapt van de She San, de Zwitserse catamaran van Reto en Angela, bij wie wij als 'line handlers' mee mochten, om te ervaren wat het is om door het kanaal te varen.
Inmiddels liggen we met de Acapella in Shelterbay Marina, aan de Caraibische kant van het kanaal, om daar woensdag de 15e, zelf doorheen te gaan.

De ene helft van onze crew is gisteren ingevlogen vanuit Nederland en de andere helft is net gearriveerd met de boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten