donderdag 9 juni 2016

Geacclimatiseerd

Er staat een lekker briesje in de baai, het is een beetje bewolkt en de temperatuur ligt rond de 30° C. Door de constante wind is de gevoels temperatuur heerlijk, maar krijgen we het toch te warm, dan brengt een duik in het heldere water direct verkoeling.
Het monster van Bonaire? Nee, Ellen test een nieuw soort duikmasker 

De wind en de zon zorgen voor een optimale stroomvoorziening. De watermaker draait twee tot drie uur per dag waardoor we dus ook een overvloed aan douche- en drinkwater hebben. 

Toen we hier in 2013 voor het eerst kwamen met de boot, hebben we bij Van den Tweel (Albert Heyn) supermarkt kunnen regelen dat ze twee keer in de week een gratis busje laten rijden t.b.v de zeilers. Nu in 2016 rijdt dat busje nog steeds op dinsdag- en vrijdagmiddag om 17.00 uur. Het is niet alleen praktisch, dit gratis vervoer,  maar het is ook een sociaal middel, want je leert tijdens dit busritje weer andere zeilers kennen.   

Wij zijn inmiddels helemaal geacclimatiseerd. De boot is weer tip top in orde. De kapotte elektromotor van het voorzeil is vervangen en de mast is opnieuw getrimd . Ook deze keer had het wat voeten in de aarde voordat de tuiger daadwerkelijk kwam opdagen, maar uiteindelijk heeft hij goed werk verricht.
Lelle de tuiger heeft de mast weer optimaal getrimd

We liggen hier met onze goede vrienden, Rudi en Marijke van de Lizzy en Gerard en Lies van de Sylfer.
Aankomst van de Sylfer van uit Puerto Rico

De afgelopen twee weken hebben we kennis gemaakt met de bemanningen van de Hagar, Sipko en Angelique, Sea-ya met solozeiler Rudi en de Estrella met Alko, Roos en hartenbreker Kian van 1 jaar.
Borrel aan boord van de Acapella

We zwemmen veel (Martin is in training om weer naar Klein Bonaire te kunnen zwemmen), we duiken, we borrelen en we zijn ons al langzaam aan het voorbereiden om straks richting Colombia te gaan.
Een gedeelte van de BBQ was overboord gevallen, gelukkig heeft Ellen alles weer opgedoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten