maandag 20 juni 2016

Dit heeft even niets met zeilen te maken

Vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven iets gedaan, waarvan ik nooit gedacht heb dat ik het ooit zou doen.
Het leuke van alles is, dat het ook nog reuze interessant was. 'Vogels kijken, bird watching'.
Chileense Kievit

Op voorstel van Lies van de Sylfer hebben we ons ingeschreven voor een vogel excursie, die één keer per maand georganiseerd wordt door Stinapa (Stichting Nationale Parken Bonaire).
De wandeling naar een zoet water bron, waar volgens de kenners heel veel bijzondere vogels te zien zijn, stond onder leiding van de kersverse directeur van Stinapa, Herman Sieben.
We hadden gedacht dat we met z'n vieren zouden zijn, maar er waren zeker wel 20 man. Allemaal ervaren vogelaars. 

Herman wist heel veel te vertellen over de lokale vogeltjes. Helaas ben ik het meeste alweer vergeten of heb het eigenlijk gewoonweg niet geregistreerd, maar ondanks dat, was het zeer interessant en uiteindelijk reuze gezellig. 
Yellow Wabler

Na afloop hebben we nog een lekker biertje genomen met Lies en Gerard op de pier bij Karel's. 

Dingen die wel weer met zeilen te maken hebben was een gezamenlijke BBQ op Klein Bonaire. We zijn alle boten in de baai langs gevaren om te vragen of ze zin hadden in een BBQ. Iedereen reageerde zeer enthousiast. Iedere deelnemer moest iets te eten en drinken mee nemen voor zich zelf maar ook een gerecht om te delen. Het werd een variëteit van stokbrood met kruidenboter, worsten, diverse salades en toetjes. 
Uiteindelijk hadden we bemanningen van 11 boten die mee deden. Noren, Zweden, Amerikanen, Oostenrijkers, Portugezen, Duitsers en natuurlijk een clubje Nederlanders. Dit is een prima  manier om je (tijdelijke) nieuwe buren te leren kennen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten