donderdag 25 september 2014

Weer op Curaçao

In ongeveer zes uurtjes zijn we van Bonaire naar Curaçao gevaren. De wind kwam mooi van achteren in en we voeren alleen op het voorzeil, zo gemiddeld 5 tot 6 knopen. De enige dissonant van die dag was een enorme regenbui die we een uurtje voor aankomst nog even over ons heen kregen.
Aan de andere kant, werd hier door wel al het stof dat we in Bonaire verzameld hadden, mooi weg gespoeld. 
Michel, mijn broer, voer met ons mee. Hij zeilt zelf met Sunfishes, maar dit sprak hem toch ook wel aan. Totdat we die bui over ons heen kregen, toen hoefde het eigenlijk niet meer voor hem ;-)))
We liggen in het Spaanse Water, een mooie beschutte baai aan de Zuidwest kant van het eiland. Het uitzicht hier is heel wisselend, prachtige huizen, een jachtclub, een aantal bergen en heel veel verschillende jachten achter hun anker. 
Het is wel raar hoor om na vier maanden aan een mooring, weer achter een anker te liggen. Dat betekent dat je ook weer een ankeralarm moet zetten, hetgeen natuurlijk ook prompt af ging de eerste nacht. Gelukkig bleek het loos alarm, de wind was gedraaid en ik had een iets te kleine draaicirkel ingevoerd. Je schrikt wel.

Ons plekje in de Marina is gereserveerd en in principe vliegen we maandag naar Nederland. 
Met mijn moeder gaat het naar omstandigheden heel goed. De pijnbestrijding dmv bestraling slaat aan waardoor ze op het moment, gelukkig, geen pijn heeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten