donderdag 21 augustus 2014

Bloggen

Nog niet zolang geleden zat ik in 'mijn kantoor' bij Karel's en komt er een KLM collega op mij af. Ik ken hem, want we hebben een aantal keren samen gevlogen. Hij stelt zich voor als Arnoud. "Ik had de Acapella al zien liggen", zegt hij. "Leuk dat ik jou hier nu ook tegen kom, want ik moet je zeggen dat ik al twee jaar jullie blog volg. Soms voelt het een beetje stiekem, maar ik vind het erg leuk. Dat wilde ik je even zeggen".

Als je een blog schrijft heb je geen idee wie er allemaal naar kijken. Van een aantal mensen weet je het wel natuurlijk, maar over het algemeen is het onbekend. Daarom vind ik dit gebaar van Arnoud fantastisch, want dan weet je waar je het voor doet.

Jessica stuurde ons een mailtje. "Hoe gaat het met jullie? Nou ja ......eigenlijk weet ik dat wel, ik kijk regelmatig op jullie blog".
Johan en Nel schreven: "Veel plezier. We beleven jullie avonturen alsof we er zelf bij zijn".

Dan hebben we natuurlijk ook nog onze vaste commentatoren.
Janny, die op heel veel blogjes reageert.
Ton, die ik overigens al een tijd niet meer heb gehoord.
Carel, die schrijft dat hij wel heel erg lang heeft moeten wachten, op weer een nieuwe blog ;-))

Ik vind dit geweldig. Het is voor ons natuurlijk ook een soort dagboek, want je maakt zoveel mee dat het soms niet meer te bevatten is, maar dat anderen daar dan ook zo van kunnen genieten maakt het dubbel zo leuk.

Inmiddels is ons blog al meer dan 100.000 keer bekeken en daar ben ik best heel erg trots op.
Het bewerkingsprogramma Blogger, is van Google en heeft een ingebouwde statistiek pagina. Hier kun je op zien hoe er gekeken wordt, bijvoorbeeld met een Iphone, Ipad, PC of anders soort Tablet, welk besturingssysteem er gebruikt wordt, Windows, Apple, Linux e.d. Maar ook, in welk land er gekeken wordt en dat is wel de meest bijzondere pagina voor ons. Werkelijk vanuit alle hoeken en gaten in deze wereld worden we bekeken. Van Alaska tot Japan, van Australi├ź tot Zuid Afrika en alles wat er tussen in zit. Dan heb ik het over Oekra├»ne, Oeganda, Letland, Monaco, Grenada etc.etc.

Je kunt het per maand, per week en per dag bekijken.
Google probeert je ook advertenties op je blog te laten plaatsen. Naarmate er dan vanuit jouw blog op een advertentie geklikt wordt kun je er zelfs nog geld mee verdienen. Voor mij hoeft dat niet direct, maar je weet nooit wat de toekomst nog brengt.

Bloggen is gewoon leuk en alle reacties die we krijgen, in welke vorm dan ook, worden zeer op prijs gesteld ;-))

2 opmerkingen:

  1. Hou Martin en Ellen, wij lezen je blog ook nog steeds hoor. Maar ja, wij zitten weer even in het 'gewoone' leven in NL en moeten het nu dus hebben van de blogs om te kijken hoe het iedereen vergaat. Half november zijn we ook weer van de partij. Doe iedereen de groeten van ons. P.S. Speken Andrew & Clare al Nederlands?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahahaha, nu kan ik natuurlijk ook niet ontbreken!

    BeantwoordenVerwijderen