zondag 17 augustus 2014

Allerlei activiteiten

Na de zwemparty moesten we weer terug in het gareel en konden we ons weer op andere activiteiten richten. Natuurlijk gingen de gewone huishoudelijke zaken, zoals wassen, poetsen, klein onderhoud, boodschappen doen en dergelijke, gewoon door.

Ellen heeft in het verleden al eens een begin gemaakt met het maken van een zonnetent. Dit project heeft zij weer opgepakt want de temperatuur loopt aardig op in september en oktober.
Inmiddels hebben we hier versie 4.3
Martin volgt online basgitaar lessen, bij http://www.scottsbasslessons.com/
We hebben afscheid genomen van Martin van de Blue's die voor een paar weken naar Nederland gaat. De Blue's gaat in de periode dat Martin in Nederland is, in Curaçao op de kant en om het nuttige met het aangename te combineren zijn Alex en Silvia, die toch ook graag een paar dagen naar Curaçao wilden, met hem mee gevaren.
Ter voorbereiding op onze tocht volgend seizoen naar de oostkust van Amerika hebben we de mast gemeten. We willen door de Intra Coastal Waterway varen, een soort staande mast route. De Intra Coastal, ook wel The Ditch genoemd, is een waterweg samengesteld van kanalen, rivieren en meren die min of meer de lijn van de Amerikaanse kust volgt. De ICW wordt echter begrensd door een aantal vaste bruggen waarvan de doorvaart hoogte is vastgesteld op 65 voet, dit is 19.80m.
Er is echter één brug, in de buurt van Cape Hateras en die is maar 64 voet, hetgeen overeenkomt met 19.50m. Op een aantal plaatsen kun je er eventueel voor kiezen om de IWC te verlaten, om dan buitenom, over zee te gaan.
De eerste meting levert bij ons een masthoogte op van 19.75m, inclusief een marifoon antenne van 1 meter. Als we de antenne er dus afschroeven, hebben we voldoende speling om onder alle bruggen door te kunnen varen. Bij Cape Hateras kunnen we eventueel buitenom varen als we dat zouden willen.
We hebben de verjaardag gevierd van Andrew van de Eye Candy en tegelijkertijd afscheid genomen van Maria en Maurice, van de Cattiva, die ook naar Curaçao zijn vertrokken.
Omdat er erg weinig wind stond konden we ook ons nieuwe voorzeil eens uitrollen, om dit goed te bekijken.

Voldoende andere activiteiten dus.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten