woensdag 16 juli 2014

Schoonmaakduik

Ieder kwartaal wordt er door de Dive Friends Duikscholen, een Cleanup Dive georganiseerd. De bedoeling van deze schoonmaakduik is om zoveel mogelijk afval te verwijderen rondom de stadspier van Kralendijk. Iedereen die in het bezit is van een duikbrevet kan er aan meedoen. De duikscholen stellen voor alle deelnemers een luchtfles en een afvalzak/net ter beschikking.
Na de briefing en groepsfoto gaan alle deelnemers met hun spullen naar het centrum van Kralendijk om daar aan de slag te gaan. Normaliter mag je onder de pier niet duiken en voor velen is dit dan ook een uitgelezen kans om deze duikplek te kunnen bijschrijven in het logboek, want ondanks het vuil is het wel een prachtige plek om te duiken.
Waar gaan we naar toe
 
Vrijwilligers staan klaar om de duikers in- en uit het water te helpen
Het is wel een bijzondere plek
Gelukkig neemt de hoeveelheid afval, die iedere keer verzameld wordt af, maar het neemt niet weg dat het toch nog een aanzienlijke berg is. Containers vol (bier)flessen en vislijn wordt er boven water gehaald, hoeden, T-shirts, slippers, spare rib botten, een horloge, plastic zakken, accu's, verfblikken, stukken metaal en stukken plastic en ga zo nog maar een tijdje door.
Al het vuil wordt geïnventariseerd, gecatalogiseerd en beschreven.
Martin dacht dat hij een 'laat zeventiende-eeuws' wijnglas had gevonden.
Volgens de kenners was het een 'laat 17.00 uur' glas ;-))

Ook de Lionfish jagers slaan hier hun slag want normaal mogen zij hier ook niet duiken. Voor Ellen de gelegenheid bij uitstek om nu zo'n beestje eens vast te houden.
                               
Als dank voor de deelname wordt er 's avonds een BBQ georganiseerd voor de deelnemers.
Asko, de grote organisator, achter de BBQ.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten