zondag 12 januari 2014

De Maagden

De Maagdeneilanden bestaat uit een groep grotere en kleinere eilanden. Je hebt het Amerikaanse deel, de USVI's en het Britse deel, de British Virgin Isles, oftewel de BVI's.


In de meeste baaien kun je ankeren maar er zijn ook genoeg moorings ter beschikking. Bij de Amerikanen is het betalingssysteem gecultiveerd. Midden in de baai ligt een soort vlot met een doos en een paal erop. Uit de doos haal je een envelop, daar stop je $15 in of een creditcard overschrijving, die doe je in de paal en het is voor elkaar. Bij de Engelsen komt er iemand langs met een bootje, die betaal je $30 en je kunt de hele nacht blijven liggen.
 
Het maakt eigenlijk niet uit in welk deel je je bevindt want om de paar mijl doemt er wel weer een prachtige baai op. Je hoeft niet verder te varen dan 5 nm om weer een heerlijke nieuwe plek te ontdekken.
Het is dan ook geen wonder dat hier erg veel charter boten rondvaren. Moorings en Sunsail zijn twee bedrijven die het hier erg goed doen. Je kunt hier boten huren in alle soorten en maten. Vooral catamarans zijn erg geliefd. Het gebied is zo uitgebreid dat je geen last hebt van al die charteraars. Het levert soms wel hilarische taferelen op als je ziet hoe sommige schippers een meerboei proberen op te pikken of wanneer, onervaren schippers, in een haven proberen aan te leggen.
Alle begin is moeilijk, wij zijn ook zo begonnen.
Wij hebben hier een heerlijke tijd gehad. Volgende week is er een mooi 'weerraam' om naar St.Maarten over te steken en die kans laten we niet aan ons voorbij gaan, willen we op tijd in Nederland zijn voor het feestje van mijn moeder.
Onder de Acapella 'woont' een Barracuda van zeker een meter.
Op Peter Island komt de Deliverance langs. Jonge jongens, die vuil op komen halen en ondertussen brood, frisdrank, bier en wijn te koop aanbieden.
Met Rudi gedoken naar het wrak van RMS Rohne, een 82 m lang vrachtschip dat ergens in 1867 is gezonken. Helaas door materiaal pech kon Martin niet mee naar beneden. Wat nog veel erger was, hij had de camera.
Het blijft vervelend wanneer jouw anker achter de ankerketting van een ander schip blijft hangen.
Voor mijn vriend Marco een schip bekeken die hij eventueel zou willen kopen.
Met buurman Rudi is er altijd wel iets te vieren.
Kapotte zeilen repareren we gewoon op het dek, in de haven.
The Baths, een bijzonder stukje natuur op Virgin Gorda.

1 opmerking:

  1. Hoi Martin en Ellen, geweldig weer even bij te lezen over al jullie mooie plekjes in al het moois de wereld biedt! ! Prachtig! !! Ik zou de barracuda wel graag zien en al die mooie eilanden met zonovergoten baaien. Lijkt alsof jullie leven op pindasaus??? Vissen jullie wel? ?? :) het is alles behalve winter bij jullie, hier ook maar aan jullie weer kan nederland nu never niet aan tippen. .. ik ben op weg n Delfzijl voor werk ,op het gemak in de trein lees ik over jullie avontuur! ! Doet me goed te lezen dat jullie het heerlijk hebben en vollop genieten!! Heel veel liefs en groetjes. Niels

    BeantwoordenVerwijderen