donderdag 2 januari 2014

De beste wensen vanaf Tortola

Wij willen al onze lezers de beste wensen in gezondheid, voorspoed en geluk doen toekomen in het jaar 2014.                      
                                                              Proost
(Het drankje dat we hier drinken is een, "Painkiller")

Het jaar is voor ons rustig begonnen, we hebben gewoon Nederlandse tijd aangehouden met gevolg dat we 22.45 lokaal al in bed lagen. Heerlijk! 
Ondanks het rustige begin van het nieuwe jaar, is het oude jaar toch wel weer op een bijzondere manier afgesloten.
 
Met onze zeilmaker AndrĂ©, van De Vries Sails uit Enkhuizen, is ooit afgesproken dat we zijn broer die als timmerman woont en werkt op Tortola zullen groeten wanneer wij dat eiland bereiken. De 30e was het zover, wij op zoek naar, Gerard the Dutch Carpenter. 

We kwamen uit bij Ronald Singh een collega timmerman, hij kende Gerard wel. Hij zou ons er wel even heen brengen. Het was niet ver. 
Helaas het bedrijf was gesloten i.v.m. de feestdagen. Er stond wel een telefoonnummer op de deur, daardoor kwamen we toch in contact met Gerard. 
(Martin en Ronald)
Al met al hebben we 10 minuten bij Ronald in de auto gezeten en met hem gesproken. Hij vroeg ons wat onze plannen waren voor Tortola. Hij had wel wat tips. Terug bij zijn werkplaats gaf hij ons een sleutel en zei dat er morgenochtend een auto voor ons zou klaar staan die we zomaar konden gebruiken. "Niks bijzonders hoor, een oude pick up maar het rijdt prima". Wanneer we ermee klaar waren moesten we de auto maar weer voor de deur zetten. "Laat hem maar open en leg de sleutel maar onder de mat". 
Stomverbaasd en sprakeloos waren we, dat zo iets nog bestaat, dat zulke mensen bestaan! Wow!
De dag van mijn moeders verjaardag hebben we gebruikt om Tortola te bezichtigen. Een perfect dagje. 
Inmiddels 1 januari 2014, weer een baaitje (4nm) verderop. Helder azuurblauw water, anker uit en een achterlijn naar de kant. Mooier kan het jaar niet beginnen. 

1 opmerking:

  1. Weer leuk verslag...En natuurlijk ook de beste vaarwensen voor 2014!
    Cruising hier in Japan (mn @ de zuidelijke eilanden) komt het best wel vaak voor dat je ineens een oto te leen aangeboden krijgt. Soms gaf dat wel eens een probleem,,,,Ehhh?..Omdat we weleens vergaten welke (kleur) oto we nu weer in gebruik hadden....

    BeantwoordenVerwijderen