zaterdag 8 juni 2013

Twee weken Nederland

Met de KLM via Curaçao naar Nederland. Het was koud maar het was ook wel weer heerlijk om even frisse lucht in te ademen. Zowel op de heen als de terug weg vlogen we over de Azoren waar inmiddels de meeste schepen die we hebben uitgezwaaid, allemaal, gelukkig goed zijn aangekomen.
Ons bezoek aan Nederland stond in het teken van bijpraten met familie en vrienden, bezoek aan de tandarts, opticien en huisarts, inkopen doen, veel geld uitgeven en kilometers maken.
Het was wel een beetje de "ren je rot show", maar met een strakke en efficiënte planning hadden we alles goed onder controle en konden we meerdere bezoeken en afspraken plannen op één dag. Alle dagen waren goed gevuld en toch hadden we nog tijd over.

Op dinsdag zijn we vertrokken en dan kom je op woensdag aan. Tessa het nichtje van Ellen stond op Schiphol klaar met de auto. We konden zo instappen en wegrijden. Uiteindelijk hebben we zo'n 1500 km gereden.

Eerst natuurlijk naar Pingjum, waar m'n moeder woont. In de dorpskroeg daar hadden we een ontmoeting met Minze en Trees, die we in december in Suriname waren tegen gekomen.

Vrijdag naar Amstelveen waar André, de broer van Ellen, woont met zijn gezin. Gelijk maar even het paspoort van Ellen weggebracht om te laten vernieuwen.
                                         Anja, Lorenzo, André en Orlando.

Zaterdag naar Enkhuizen waar we een rondleiding kregen door het fantastische nieuwe huis van onze vrienden Gerrit en Yola. Hun oude boerderij was een week voor ons vertrek tot aan de grond toe afgebrand (zie blog: Triest 02/06/12) maar als een Feniks verrijst er nu een prachtige nieuwe stolp boerderij uit de as.
's Middags hadden we nog een borrel (ja we kunnen het niet laten) met vrienden en bekenden in het Kombuys van de Buyshaven.

Zondag, eerst met mijn moeder mee naar de kerk om vervolgens naar Assen te gaan voor onze kinderen en kleinkinderen.
                                    Anne, Bardo,Sanne met Asha en Bodhine.

Maandag, lunchen bij Van der Valk samen met mijn dochter Ashley.

Dinsdag kwamen mijn nicht Tineke met haar man Toon en vriend Cor naar Pingjum. Tineke en Cor waren in januari speciaal naar Suriname gevlogen om ons daar te ontmoeten.

Woensdag. Papierwerk regelen op Schiphol en mijn KLM "bejaardenpas" opgehaald. Het nuttige met het aangename gecombineerd en heerlijk geluncht met onze vriendin Caroline.

Donderdag naar de tandarts in Alkmaar en gelijk een bezoek gebracht aan Wendy, de dochter van onze vrienden Marco en Janny. Wendy is zwanger en we wilden natuurlijk alvast even op 'kraamvisite'. Met een soort "walkman" konden we het hartje van de kleine horen kloppen.
Diezelfde middag door naar Anna Paulowna waar Anneke, Jeroen en Max wonen. We hebben heerlijk bij hen gegeten.

Vrijdag moest het paspoort van Ellen opgehaald worden, wat we gecombineerd hebben met weer een lunch op Schiphol maar nu met Rob en Alette, onze skivrienden.
Vervolgens door naar Noordwijkerhout waar Marcel de andere broer van Ellen woont. Hier ook weer heerlijk gegeten.
      Marcel, Corrie (tevens vader en moeder van Tessa en Lennart) en Mark

Het eind begint al weer langzaam in zicht te komen. Zaterdag eigenlijk een hele rustige dag. Mijn zus Marianne met haar man Bert zijn ook naar Pingjum gekomen en we kletsen wat, doen boodschappen, kokkerellen en borrelen samen. Kortom, gewoon een gezellige familiedag.
Op zondag wilde mijn moeder de as van Charles uitstrooien (zie blog: Een zwarte dag 12/10/12) Hiervoor had ze behoorlijk wat mensen uitgenodigd. Ondanks het feit dat het een beetje beladen was hebben we een heel gezellige middag gehad.
                     Samen met mijn moeder, zus Marianne en broer Jan Dirk.

Maandag was het weer tijd om afscheid te nemen. Onze vlucht vertrekt dinsdag om 08.40. Dat betekent dat je om 06.40 op Schiphol moet zijn daarom hebben we maar een hotel genomen op Schiphol en zo als het in een strakke en efficiënte planning hoort hadden maandag avond nog een afspraak met Tessa. We hebben lekker bij Silversant in Amstelveen gegeten en na afloop kon zij gelijk haar autootje weer meenemen. (Met heel veel dank!!!!).

De twee weken Nederland zijn voorbij gevlogen en de kilo's zijn er aan gevlogen ;-))

Het was heerlijk om iedereen weer even te zien en te spreken, life of via de telefoon.

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen op Sint Maarten en hebben op woensdag ondermeer een toertje gemaakt over het eiland met Lies en Gerard van de Sylfer die puur toevallig op de zelfde vlucht zaten als wij.
Ook zijn we donderdag uit eten geweest met Jorn und Nate, duitse kennissen/zeilers als dank omdat we een credit card voor hen hebben meegenomen vanuit Europa.
Vrijdag hebben gedanst tijdens de wekelijks muziekavond in de kroeg hier in de haven.

En..... natuurlijk zijn we volop bezig om ons vertrek naar Bonaire, wat ongeveer vier dagen varen is, voor te bereiden.

Hoe bedoel U, lekker rustig op het bootje......;-)))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten