zondag 13 mei 2012

Gat in de boot

Vertrekken is één, maar voor dat je vertrokken bent, is een heel ander verhaal.......
Sinds we onze laatste vlucht gemaakt hebben, doen we niets anders dan klussen...
We hebben het nog nooit zo druk gehad, hoe hebben we ooit de tijd gehad om te werken ;-) Nee, grapje hoor. We hebben het wel druk, maar gewoon lekker. Iedere dag is er wel iets anders.


Vorige week heeft de boot de hele week op de kant gestaan, bij een werf in Enkhuizen.
In die periode mochten wij logeren bij onze lieve vrienden, Gerrit en Yola, in hun prachtige boerderij te Venhuizen.
Gerrit heeft enorm geholpen en Yola zorgde ervoor dat we een natje en een droogje kregen.'s Ochtends stond er een fantastisch ontbijt klaar, 's avonds konden we zo aanschuiven en werd het diner geserveerd. Heerlijk.

Er moest van alles gebeuren.
In eerste instantie werd, preventief, de as van de saildrive -de schroef- gereviseerd.
In tweede instantie moesten de koppelingsplaten in de motor vervangen worden, hetgeen extra tijd en natuurlijk extra kosten met zich mee bracht.

Ellen aan het werk...?
Gerrit aan het werk

Zelf hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het onderwaterschip opnieuw te behandelen met aangroeiwerende verf, zogenoemde 'antifouling'.
Wat we ook gedaan hebben...... en dat was wel één van de engste dingen die ik in mijn zeilers bestaan heb gedaan, is een gat geboord in de onderkant van het schip.
Op het diepste punt van de boot hebben we een gat gemaakt ten behoeve van de 'inlaat' van de watermaker.

Zolang je op de kant staat is zo'n gat niet zo erg, maar op het moment dat de boot weer te water gaat moet je maar afwachten of alles echt goed waterdicht gemonteerd is.
Op de foto zie je dan ook de opluchting en ontlading als blijkt dat de Acapella gewoon blijft drijven en niet lek is.


Nadat we weer terug waren in de Buyshaven, heeft Ellen haar naaimachine tevoorschijn gehaald en allerlei hoezen gemaakt. De hoes van de buitenboordmotor is gerepareerd, de noodwatermaker zit in een hoes en een los stuk ankerketting kan nu ook opgeborgen worden in een zak.

Kleine klusjes hebben we afgemaakt, de watermaker is geïnstalleerd, de uitnodigingen voor de Sail Away Party zijn de deur uit en het blog is weer up tot date.

1 opmerking:

  1. Zo, daar werd even hard gewerkt. Het is nu klaar en kunnen jullie met plezier naar deze foto's terug kijken.

    BeantwoordenVerwijderen