maandag 2 april 2012

Vertrekkersdag

Op zaterdag 31 maart was de jaarlijkse, door het blad Zeilen georganiseerde, vertrekkersdag.
Deze dag is voor zeilers, die dit jaar voor langere tijd Nederland verlaten om met hun schip de wereldzeeën onveilig te maken.
Het doel van de dag is om contacten te leggen, kennis uit te wisselen, vragen te stellen aan diverse forum leden, je te verlustigen aan verhalen van zeilers die je al voor gegaan zijn en natuurlijk, niet te vergeten, gezelligheid.
Wij mochten, eindelijk, ook naar de vertrekkersdag. Straks behoren we ook tot het illustere gezelschap van vertrekkers en met ons, ongeveer 50 personen, die dit jaar ook voor langere tijd het ruime sop kiezen.

De dag was perfect georganiseerd bij de Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht. De planning zou strak zijn en dat was ook zo.

Om 14.00 uur werden we verwelkomd door de hoofdredacteur van Zeilen, Cees van Dijk.

Eerst een voorstelronde van alle vertrekkers, daarna een presentatie van "vertrokkers". Heleen Klein en René Troff zijn drie jaar geleden vertrokken en inmiddels al weer terug. Zij vertelden allerlei tips&tricks.

Het traditionele foto moment
(zie hiervoor het blad Zeilen van de maand mei)


Bron foto, Zeilen

Een uitgebreide presentatie over langere tijd zeilen met kinderen aan boord.
Met name het zelf lesgeven met behulp van de wereldschool kwam aan bod. Voor de crew van de Acapella niet direct opportuun maar, voor mij als oud onderwijzer, wel erg interessant.

Waar iedereen naar uit keek was het vragen uurtje. Hier kon een ieder die dat maar wilde, zijn vragen afvuren op diverse panel leden, die naar eer en geweten, antwoord probeerden te geven op de meest uiteenlopende vragen.
De vragen gingen over verzekeringen, communicatie, hoeveel kleding neem je mee, op welke manier kun je voldoende schaduw creëren en ga zo nog maar een tijdje door.....

Eten en drinken mag natuurlijk op zo'n dag niet ontbreken en het ontbrak ons dan ook aan niets. Na het "Happy hour", stond er een heerlijk buffet klaar. Salades, vlees, vis, gebakken aardappelen, frietjes, pasta's, te veel om op te noemen.

De dag, c.q. avond, werd afgesloten met een prachtige foto-presentatie van de familie De Mol die, met hun schip de Abel T, een 'rondje Atlantic' hebben gevaren van mei 2010 tot september 2011.

Al met al een fantastische dag, een dag om niet snel te vergeten. Voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zijn.

Klik (vooral ;-)) op onderstaande link voor een eerste impressie en vergeet niet het mei-nummer van Zeilen te kopen. Deze verschijnt op 20 April.

http://zeilen.nl/nieuws/verslag-vertrekkersdag-leven-van-de-wind-en-liefde


Geen opmerkingen:

Een reactie posten