zaterdag 31 juli 2021

Onze laatste dagen op Acapella

Farewell party in the Town Basin marina office. 
Thank you Cindy and Ian for the delicious 'Bon Voyage' cheese cake.

Op 12-06-12 zijn we aan onze reis begonnen en 21-06-21 kregen we officieel te horen dat Acapella verkocht was. Precies negen jaar en negen dagen heeft dit avontuur geduurd.

Voordat alles daadwerkelijk afgerond was, moest er nog wel e.e.a. gebeuren. Met de nieuwe eigenaren Paul en Gloria hebben we afgesproken dat we nog een tijd aan boord konden blijven totdat wij onze zaken afgerond hadden. Dat kwam hen ook wel goed uit, want de nieuw ligplaats van Acapella in Gulf Harbour was toch nog niet beschikbaar. 

Allereerst moesten we natuurlijk de boot leegruimen. Nu hadden we al behoorlijk wat ingepakt en  opgeslagen, maar op de een of andere manier hadden we toch nog heel veel spullen aan boord. Nadat uiteindelijk alles ingepakt was konden we de transporteur benaderen om het op te komen halen. 

Hier ging iets fout en uiteindelijk hebben we het zelf maar weggebracht. Achteraf gezien was dat wel prettig, want ik kon gelijk zien hoe het verpakt werd. Met 18 losse dozen in een gedeelde container maakte ik mij toch wel een beetje zorgen of het allemaal wel aan zou komen, maar het komt wel goed.

BEN, de campervan was al verkocht, maar moest nog een service beurt en een APK keuring ondergaan.

Playing for the last time at the Sunday Sessions in Whangarei

De muziek apparatuur werd terug gebracht naar Ward's Music Store, die het namens mij gaan verkopen, maar ik wilde het eerst nog één keer gebruiken tijdens onze Sunday Sessions. Al met al een druk programma en tevens een afscheidsrondje.

Fare well party at the 'Hide out', the lovely place of our friends, Phil and Naylene.

Natuurlijk werden er ook nog de nodige afscheidsfeestjes georganiseerd. We hebben wat traantjes weg gepinkt.

Naylene and Phil. We will miss you.

Link naar YouTube filmpje. Vertrek uit RDM https://youtu.be/pZtqLwJyDWQ

Ons afscheid uit RDM was heftig
(Thank you Adventures of an old seadog, Barry Perrins for the footage)

Volgens afspraak zijn we rond 5 juli met Paul en Gloria naar Gulf Harbour gevaren. Dit was voor hen tevens de sea trial. Ze waren erg onder de indruk van de vaar eigenschappen van Acapella. Drie dagen zijn wij nog aan boord gebleven in Gulf Harbour. Gedurende deze dagen kwamen Paul en Gloria iedere dag langs en hebben wij hen wegwijs gemaakt aan boord.

Paul and Gloria Mann

Op vrijdag 9 juli was het moment van vertrek daadwerkelijk daar. Met de ferry zijn we naar Auckland gevaren, alwaar we met de bus verder naar AKL airport zijn gegaan. We vlogen met Emirates, via Kuala Lumpur in Maleisië naar Dubai om vervolgens over te stappen naar Amsterdam.

On board Emirates, on our way to The Netherlands 

Zaterdagmiddag om 13.00 landden we weer op Schiphol. Voorlopig logeren we in onze pop-up woning in Pingjum en gaan op zoek naar woonruimte. Voorlopig kunnen we hier wel een tijdje blijven. We zitten niet op een schopstoel.

Nieuwe, muzikale, avonturen komen er aan. We houden jullie op de hoogte.  

Keep an eye out for: 'in COLLABORATION with'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten