donderdag 3 mei 2018

Geen nieuws is goed nieuws


Tussen ons tripje naar Paas Eiland (04/04) en de verjaardag van Ellen (28/04) zit al weer geruime tijd, waarover we niets geschreven hebben. Natuurlijk gebeurt er in die weken van alles, maar zo als reeds gezegd in de titel van dit blog: "Geen nieuws is goed nieuws".
Ellen wilde eigenlijk niet weten dat ze jarig was. Zonder haar medeweten heb ik toch een berichtje op Facebook geplaatst en de reacties stroomden binnen. Al met al heeft ze een hele leuke dag gehad, die we afgesloten hebben met mede zeilers, bier, wijn en een meter pizza.
Dank jullie wel voor alle leuke berichten.

                   Shelley from Avatar, Lili from Liward, Ellen from Acapella and Jennifer from Starlet

Martin vond het nodig om 'even' naar Nederland te vliegen om zijn moeder te verrassen. Ze wilde heel erg graag naar de bruiloft van haar zus in Haarlem.  De dokter had in eerste instantie geen toestemming gegeven om dit te doen, maar naarmate de dag naderde was Bep toch wel weer behoorlijk aangesterkt. Uiteindelijk gaf de dokter toch haar fiat. Martin heeft toen aangeboden om zijn moeder te begeleiden. Hij kon het niet over zijn hart verkrijgen dat ze niet zou gaan.

                  Echtgenote Wieke                    Bep                           zus Alma


Maandagavond vertrek, 24 uur onderweg -waarvan het eerste stuk op de klapbank- woensdag ochtend in Nederland. Donderdag naar het huwelijk. Vrijdag boodschappen doen.
Zaterdag naar de kleinkinderen in Assen en Zondag weer terug naar de boot. Deze keer 36 uur onderweg. Uiteindelijk, maandag ochtend om 05.00 weer op Tahiti.


Moe maar voldaan en een koffer vol 'goodies'


Twee maanden alweer, liggen we aan onze boei in Tahiti en het voelt een beetje als thuis. We kennen onze buren, hebben een vast loopje naar de supermarkt. In onze mooie blauwe achtertuin moeten we regelmatig het gras, dat onderaan de boot groeit, maaien/afsteken. Klussen en poetsen zijn bijna dagelijks terugkerende bezigheden. We helpen nieuwkomers op weg en eten lekker met en bij mede zeilers.


     Af en toe trotseren we de regen

Onze muziek vrienden, Steve en Lili, zijn ook weer gearriveerd en inmiddels hebben we twee optredens in de Marina verzorgd. Het is reuze gezellig met gemiddeld 50 cruisers per avond. Iedereen neemt iets te eten en te drinken mee. Er wordt gedanst en gezongen.Langzaam hebben we de boot weer omgebouwd van huisboot naar vaarboot en bereiden ons voor om naar Moorea te zeilen. Al een half jaar hebben we niet gevaren en na een grondige controle van de boot blijkt alles nog naar behoren te werken. Nu nog de laatste boodschappen en we zijn klaar voor vertrek.


Nog twee mooie plaatjes

2 opmerkingen:

  1. Weer goed naarde zin lees en zien we,maar ja,weer een sttukje verder is ook leuk.leuk de foto met de crew van de Senzation & de Bella Ciao.hopen jullie allemaal de komende jaren weer eens aan boord te zien fijne tijd verder saludos van Tilly en mij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Genieten ... the key word en dat doen jullie !!!! Doei leuk stel ...��

    BeantwoordenVerwijderen