vrijdag 16 december 2016

Een tussenstop

Onderweg naar de San Blas eilanden, besluiten we op het laatste moment, om toch maar een anker stop te maken in Carthagena. We komen er tenslotte langs en het is eigenlijk zonde om deze mooie stad links te laten liggen.

In plaats van twee nachten, is het nu maar één nachtje varen. We gaan zo hard op wind en stroom, dat we zelfs zonder gehesen zeilen -voor top en takel- toch nog 4 knopen snelheid halen.

Als de zon net achter de bergen opkomt, varen we de baai van Carthagena binnen en laten ons anker op 10 meter diepte vallen.

Wat een ontvangst, eerst dolfijnen om de boot en nu een erehaag op één van de tallships, vanwege de komende marine dagen.

Na een paar uurtjes geslapen te hebben, gaan we de stad in en lopen door het oude centrum en over de stadsmuur.

Carthagena is zeker de moeite waard, wat een prachtige stad, een combinatie van oud en nieuw.
De buitenring doet een beetje denken aan Miami terwijl het historische centrum je direct terug brengt naar de tijd dat de Spanjaarden het hier voor het zeggen hadden.
We kijken onze ogen uit in de kleurrijke straatjes en pleintjes, waar een gezellige drukte heerst.
De tweede dag doen we nog wat laatste inkopen op de markt en hebben nu voorraden voor de komende 6 weken.

We zijn klaar om aan ons volgende avontuur te beginnen.


NB: Inmiddels varen we al weer een paar weken in de San Blas maar vanwege de chronologie en de beperkte mogelijkheden om internet te gebruiken, publiceren we dit blog eerst. De rest volgt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten