woensdag 7 september 2016

Ondertussen aan boord van de Acapella

Het laatste blogje dat we gepubliceerd hebben, is van 3 augustus. Inmiddels zijn we alweer ruim een maand verder. In de tussentijd moet er toch heel veel gebeurt zijn.

Na de zwemtocht naar Klein Bonaire zijn we eigenlijk gelijk begonnen met de voorbereidingen van ons vertrek naar Curacao, maar het wilde niet echt lukken. De bedoeling was om op 15 augustus te vertrekken maar uiteindelijk werd het toch de 20e.

We waren druk met:
 Duiken
Jeu de Boules met Eva en Peter
Afscheid nemen
Het installeren van een nieuwe ankerketting
Het uitvinden van een ankerketting begeleidings systeem
Nog meer afscheid nemen

Inmiddels liggen we weer achter ons anker op het Spaanse Water, een mooie beschutte baai op Curaçao.

In het kader van het Curaçao North Sea Jazz Festival, trad Al Jarreau op in Landhuis Brakkeput Mei Mei. Dat is hier 5 minuten lopen vandaan. Al sinds 1978 ben ik een enorme fan van de muziek van Al en wilde hoe dan ook van de gelegenheid gebruik maken om dit concert bij te wonen.
Aangezien Brakkeput een vrij open gelegenheid is, kon ik zelfs bij de soundcheck naar binnen sluipen.
Het concert was geweldig!

In de aanloop naar ons vertrek volgend jaar, richting de Pacific, gaat de boot eind september de kant op voor het nodige onderhoud. Hiervoor zijn we bezig om een aantal zaken te organiseren, bestellen, afspraken maken etc.

Martin had nog een afspraak in Suriname met Tante Olga en is daar met de SLM naar toe gevlogen.
Ollie is 88, ze is gezond maar haar geheugen gaat wat achteruit. Ze wist nog wel dat ik haar beloofd heb, haar nog te bezoeken voordat we door het Panama kanaal gaan. Belofte maakt schuld en zodoende ben ik vrijdag middag naar Paramaribo gevlogen. Dinsdag weer teug.

We hebben samen veel tijd doorgebracht, gepraat, gelachen en gehuild. Het afscheid was best wel emotioneel omdat we niet weten of we elkaar ooit nog terug zullen zien.
Het is goed zo....

1 opmerking: