vrijdag 10 oktober 2014

Het nuttige met het aangename..

De eerste paar dagen na onze aankomst in Nederland was het schitterend weer, hetgeen ons de kans gaf om het nuttige met het aangename te combineren. Allereerst moesten we natuurlijk even acclimatiseren. 30 graden of 18 graden is natuurlijk wel even een verschil, maar door het mooie weer hadden we daar niet zo veel last van. Zes uur tijdverschil heb je ook zo overwonnen als je maar op tijd naar bed gaat.
Even testen hoe dat gaat met die krukken.
 
Wij logeren bij mijn moeder, doordat zij op het moment niet zo goed ter been is staat er een bed in de woonkamer. Meestal wil zij zo rond 20.00 uur gaan slapen en worden wij dus verbannen naar de keuken of de boven verdieping. Om het nuttige met het aangename te combineren gaan wij dus dan ook maar vroeg naar bed. 
Samen met Carel, de broer van mijn moeder, hebben we de trapleuningen in het huis zodanig aangepast dat mijn moeder zich toch naar de bovenverdieping kan begeven als ze dat wil (Later bleek, dat ik er na mijn knieoperatie, ook veel plezier van zou hebben.)
 
We zijn nog een dagje gaan zeilen met Marco en Janny op hun Malø 42, de Triskel en hebben hen nog een aantal nuttige -althans dat denken wij- tips kunnen geven.
Al met al, het nuttige met het aangename  gecombineerd was dit een prima start van ons verblijf in Nederland. 

1 opmerking: