zondag 3 maart 2019

Nieuw hoofdstuk


Na vier bijzondere maanden in Nederland zijn we sinds een week weer terug in Whangarei, Nieuw Zeeland. Het waren intensieve maanden met veel emoties.


Verdriet, vanwege het overlijden van Bep, Martin's onvergetelijke moeder. Vreugde, om alle vrienden en familie weer te zien. Veel gezelligheid bij de kerstdiners en onze zeilers reünie. Genoten van alle muzikale ontmoetingen in Podium Pingjum. Lekker ontspannen tijdens onze wintersport vakantie in Italië. Berusting bij het leeghalen van mam's huis en opluchting bij de snelle verkoop.
Dankbaarheid aan alle lieve mensen die ons verblijf in Nederland zo bijzonder hebben gemaakt. We hebben in ieder geval weer veel mooie herinneringen meegenomen.


Nu weer volop aan de bak om Acapella zo snel mogelijk vaarklaar te krijgen. Na onze aankomst in Nieuw Zeeland vorige week zijn we meteen bij B&B Kauri Nest ingetrokken, een heerlijk plekje tegenover de marina. De boot staat inmiddels op de kant, want na vier maanden in de rivier gelegen te hebben was de aangroei enorm. We zijn met z'n drieën een hele dag bezig geweest om alle kokkels eraf te krabben. Jammer dat ze niet eetbaar zijn, dan hadden we de hele marina uit kunnen uitnodigen. Met de kraan is de mast eraf gehaald. Deze krijgt een grote beurt, de verstaging wordt vernieuwd en alle lijnen en kabels worden vervangen. Na twaalf jaar intensief gebruik is dit geen overbodige luxe.


Ondertussen wordt de onderkant geschuurd en opnieuw in de antifouling gezet. De seal van de saildrive, de rubber afdichting tussen de motor en de propeller, wordt vervangen. Dit moet ongeveer om de zeven jaar gebeuren, maar hiervoor moet wel de hele motor van zijn plaats.


De trap is opnieuw gelakt en het teak in de kuip heeft nieuwe rubber naden. Volop drukte in en om de boot.

Inmiddels hebben we een auto tot onze beschikking van onze Belgische vrienden Cindy en Geert van de Zensation. Toen wij aankwamen vertrokken zij net naar België en de deal was snel gemaakt. Wij huren hun auto voor de komende maand en halen hen op in Auckland als ze terug komen.

Het plan voor de komende weken is, het klussen met wat sightseeing af te wisselen. Er zijn een aantal prachtige routes hier op het Noordereiland en die willen we graag gaan rijden.

Onze verdere plannen zullen we laten weten, zodra we weer in het water liggen. We houden jullie nog graag even in spanning.....

We zijn weer terug en kunnen aan een nieuw hoofdstuk in ons leven beginnen.


2 opmerkingen:

  1. wat een goed begin van de nieuwe episode! Of jullie het deel van Frits zijn stagspanner willen bewaren voor hem als jullie hem zelf niet meer gebruiken...groet vamuiv de outback

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd, en volg graag jullie belevenissen! Groeten Annekie

    BeantwoordenVerwijderen