vrijdag 14 juli 2017

Tahiti

Tahiti vormt samen met Moorea, Bora-Bora, Maupiti, Raiatea,Tahaa en Huahine de Society Islands. Alle eilanden zijn vulkanisch, met indrukwekkende rotsmassieven, die uit de zee omhoog stijgen. De overheersende kleur is tropisch groen, er valt regelmatig warme regen.
Ieder eiland wordt omcirkeld door een rif, waardoor je heerlijk rustig ligt in de 'blue lagoon'. 

Vanuit de Tuamotus varen we in 48 uur naar Tahiti. De eerste ankerplek is bij de Tahiti Yacht Club, waar we onze Bonaire vrienden van 3 jaar geleden weer ontmoeten. De Eye Candy, met Claire en Andrew aan boord, zwerft al een paar seizoenen door Frans-Polynesië en we krijgen veel informatie van hen.
Het was een warm weerzien.

De volgende stop is de Papeete City Marina, aan de boulevard, midden in de stad. De festiviteiten voor de aankomst van de Puddle Jump Rally vinden hier vlakbij plaats. Heerlijk om weer aan een steiger te liggen en zo van de boot af te kunnen stappen. We kunnen hier het nuttige met het aangename combineren. Martin klussen, klussen, klussen, want alles gaat kapot....nieuwe accu's, watermaker uit- en in elkaar, nieuwe marifoon antenne op de mast geplaatst en ga zo nog maar even door.

Ellen ondertussen leuk naar de stad,
Lekker rond kijken, naar de markt, stofjes kopen, koffie drinken op andere boten...

Op vrijdagavond hebben we cocktails en Polynesisch dansen in het park naast de marina. De trommelaars zorgen voor een waar spektakel. Alle mannen gaan flink uit de heupen en we krijgen een geweldige show te zien.

De volgende dag vertrekken we met 30 boten naar Moorea, 10 nm westwaarts , waar de rest van het programma plaats zal vinden. Heerlijk om weer even te zeilen. Helaas geeft de wind het halverwege op en worden de laatste 5 mijl op de motor afgelegd.
Verzamelpunt is Cook's Bay, een prachtige baai met rondom indrukwekkende rotsformaties. Na een presentatie van de sponsors over Fiji, Nieuw Zeeland en Australië volgt het diner en een vuurdansshow.
De laatste dag van het Puddle Jump festival staat in het teken van sport en spel. Na een duidelijke uitleg over het roeien en besturen van de outrigger kano's volgt de wedstrijd.
Er zijn 20 teams gevormd en na een spannende afvalrace blijft er één team als winnaar over.
De bananenrace volgt, waarna de kokosnoten geopend moeten worden. Er worden manden gevlochten en pareo's geverfd.

Tot slot een laatste dansshow, wat kunnen die meiden geweldig 'trillen met hun billen'.

We voelen ons alweer echt thuis hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten