maandag 26 december 2016

San Blas - Kerst 2016

Het blijft raar om in de tropen, zeker als je zo onderweg bent, in de kerstsfeer te komen.
Op sommige eilanden zie je wel uitingen van de kerst, maar dat is mondjesmaat. 

Natuurlijk ben je er zelf wel mee bezig door kerstkaarten te maken, te versturen en te ontvangen, maar het gevoel is er niet helemaal bij. 
                                      (Met dank aan Leonie Becker, die speciaal voor ons de mast ingeklommen is) 

Op kerstavond ontsteken we een groot vuur op het strand, iedereen heeft snackjes en drankjes bij zich, we staan met onze voeten in het zand en in het water. Het is gezellig. 

Kerst ochtend kwam de Helena een 'echte' kerstkaart brengen, waarvoor dank.

Eerste kerstdag dineren we gezamenlijk op de Rossa, waar Martin en Leonie onze gastheer en gastvrouw zijn. 
                                                       Cadeautjes horen er ook bij.

Iedere boot maakt een onderdeel van het kerstmenu. 
De Acapella bijt de spits af, met een amuse van zalm en een tropische cocktail. 

Als voorgerecht hebben we een bisque, van zelf gevangen langoustines. 

Het hoofdgerecht werd door Hanny en Jacob van de Jonas geserveerd. Confit de Canard met een zuurkool gratin.

Ria en Peter van de Helena hebben zich over het nagerecht ontfermd. Pannacotta met ananas, koffie en likeur. 

Het blijft behelpen op die onbewoonde eilanden, maar uiteindelijk hebben we het kerstgevoel echt te pakken.

 
                                                           LAAT 2017 MAAR KOMEN                                                        

3 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke foto's! Volgens mij hebben jullie het kerstgevoel goed weten vast te leggen! Ondanks de hoge temperaturen..... who cares!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super gaaf! Prachtige foto's . Ik probeer het me voor te stellen; blote voetjes in het zand.... Hmmmmm! Warme Kerstdagen; zo hoort het te zijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen